BartolomeyBittmann - progressive strings vienna 17.5. v Ljubljani!

Torek, 17. 5. 2016, ob 20.00 uri
Cankarjev dom, Ljubljana
(Štihova dvorana)
BartolomeyBittmann progressive strings vienna (Avstrija)  
"Avstrijski dvojec, ki prebija meje v glasbi"
Matthias Bartolomey, violončelo & Klemens Bittmann, violina/mandola

Raznolika avtorska glasba, ki jo ustvarjata vsestranska godalca Matthias Bartolomey in Klemens Bittmann, vključuje prvine klasične komorne glasbe, jazza, etno glasbe ter včasih tudi pop in rock izvajalske prijeme. Glasbenika povezuje ljubezen in spoštovanje do avtentičnega zvena njunih inštrumentov in tudi veselje do eksperimentiranja z novimi zvočnimi slikami. Z veliko igrivosti se sprehajata skozi skladbe, ki so polne energičnih in virtuoznih rifov, spontanih improvizacij in zasanjanih, občutenih pasaž. Kdo bi si mislil, da lahko klasični inštrumenti pod njunimi prsti tako "zagroovajo".

Vstopnice: www.cd-cc.si

improvizacija na čelu

Priznani nemški jazz-violončelist Stephan Braun bo 18.5.2016 na Cellofestu Ljubljana vodil seminar "Improvizacija na violončelu". Odlična priložnost, da se seznanite s prosto in harmonsko improvizacijo in se naučite zanimivih tehnik igranja kot so "Chopping" ali "Tapping". Število prijav je omejeno!    PRIJAVE

prijave na seminarje cellofesta so odprte!

Prijave na seminarje v okviru Cellofesta Ljubljana 2016 so odprte!
Letošnji mentorji bodo: Stephan Braun (Nemčija), Miloš Mlejnik (SLO), Domen Marinčič (SLO) in Torleif Thedéen (Švedska). Več informacij o seminarjih in roku za prijave lahko dobite na: seminarji

Otvoritev Cellofesta Ljubljana v Slovenski filharmoniji!

Otvoritveni koncert Cellofesta Ljubljana 2016 bo 16. maja 2016 v Slovenski filharmoniji.
Prisluhnili bomo lahko najboljšim slovenskim violončelistom - združenim v 12-članski Cellofest ansambel in Galu Gjurinu!

 

16.-20. MAJ 2016

Od 16. do 20. maja 2016 bo v Ljubljani potekal Cellofest Ljubljana, nov festival, ki bo posvečen violončelu in bo združeval koncerte različnih ljubljanskih organizatorjev. Festival bo sestavljen iz koncertnega programa, seminarjev in brezplačnih spremljevalnih dogodkov. V okviru koncertnega programa bodo v tem tednu nastopili vrhunski tuji in domači violončelisti v uveljavljenih abonmajih in ciklih, kot so Srebrni abonma Cankarjevega doma Ljubljana (Torleif THEDÉEN), Abonma Kromatika Simfonikov RTV Slovenija (Isang ENDERS) in cikel Stara glasba na Novem trgu (Christoph URBANETZ, viola da gamba in Domen MARINČIČ, viola da gamba). V Cankarjevem domu se bo predstavil avstrijski dvojec BartolomeyBittmann - PROGRESSIVE STRINGS VIENNA, ki s svojo avtorsko glasbo prebija meje v glasbi.
Na otvoritvenem koncertu, ki bo 16. 5. 2016 v Slovenski filharmoniji, bomo lahko prisluhnili izbranim slovenskim violončelistom, ki se bodo združili v Cellofest ansambel. Zanj bo novo skladbo napisal priljubljeni glasbenik in skladatelj Gal GJURIN in z zasedbo na otvoritvenem koncertu tudi nastopil. Ves teden bodo v Ljubljani potekali seminarji, ki jih bodo vodili štirje priznani mentorji. Letos bodo to Stephan BRAUN iz Nemčije, Domen MARINČIČ in Miloš MLEJNIK iz Slovenije ter Torleif THEDÉEN iz Švedske. V spremljevalnem delu boste lahko obiskali goslarsko predstavitev „Kako nastane violončelo“ v Paviljonu na Kongresnem trgu, brezplačne nastope mladih violončelistov, ki bodo potekali vsak dan v tednu ob 11.00 in 18.00 na več lokacijah po Ljubljani, predavanje „Umetnost izdelave strun“ in druge dogodke. Umetniška vodja festivala je mednarodno uveljavljena slovenska violončelistka Karmen Pečar, producent festivala pa Zavod IM.PULS ART.